top of page

Ricardo

Instructeur

Ik ben Ricardo, ik ben instructeur en Scubaturlte is mijn duikschool. Ik duik sinds 2008 en doe dit met veel plezier. Overal waar water is, ben ik te vinden. Of dit nou in een plaatselijke plas, zeeland, Noordzee of het buitenland is, dat maakt helemaal niets uit.

Wat ik zo leuk vind aan het duiken is dat de omstandigheden altijd anders zijn, er is nooit iets hetzelfde. Dit maakt het voor mij erg ontspannend en is voor mij dan ook een manier om tot rust te komen en lekker te ontspannen

Mijn interesses op duikgebied liggen bij het grot- en wrakduiken.

En natuurlijk bij het lesgeven. Dit neemt niet weg dat ik het ook heerlijk vind om vissen te kijken waar dan ook om zo even heerlijk te ontspannen.

Anuschka

Divemaster

Tijdens een vakantie op de Dominicaanse republiek heb ik voor het eerst een duik gemaakt. Ik was zo verliefd dat ik meteen mijn openwater heb gehaald tijdens die vakantie. Twee jaar later heb ik op dezelfde plek mijn advanced openwater gehaald.

Toen ik terug was in Nederland besloot ik niet weer twee jaar te wachten met duiken. Het gevoel, je hoofd leeg kunnen maken en de rust dat het duiken mij geeft is iets dat ik niet meer wilde missen.

Heel vreemd als je bovenstaande leest dat ik door omstandigheden vijf jaar niet heb kunnen duiken, maar toch bleef het kriebelen en ben ik weer het water in gesprongen.

Op dat moment kan je je niet voorstellen dat je al die tijd niet hebt gedoken. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en lig ik elke week in het water. Ik duik in de Nederlandse plassen maar natuurlijk ook in het buitenland. Dominicaanse republiek, Egypte, Australië, Aruba, Mexico en ben van plan het lijstje met namen nog wat langer te maken.

Het duiken is zo´n passie van me dat ik graag deze ervaring met andere wil delen en ook jullie enthousiast wil maken!

We gaan elkaar dus zeker tegenkomen aan de waterkant.

bottom of page